BATT Split

Udruga veterana specijalne policije "BATT" - Split

“Bočina, Abramović, Tomaš, Topić”

Svečano obilježena 28. obljetnica osnivanja i Dan udruge

Veterani i aktivni specijalci Specijalne jedinice policije BATT Split uz nazočnost uzvanika i gostiju 20. ožujka 2019. godine proslavili su 28. rođendan jedinice i Dan udruge.

Svetu misu predvodili su policijski kapelan don Marko Trogrlić i vojni kapelan fra Božo Ančić u Crkvi Sv. Obitelji u Splitu. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća je bilo u bazi Jedinice u Mravincama, a svečani domjenak je poslužen u restoranu Babilon.

U ime ministara unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja vijenac su položili izaslanici savjetnik ministra dr. Josip Mihaljević i pomoćnik ministra Dinko Tandara. Izaslanstvo Ravnateljstva policije predvodio je zamjenik glavnog ravnatelja Josip Ćelić uz zapovjednika zapovjedništva specijalne policije Alena Klabota i zapovjednika ATJ Lučko Matu Bilobrka. Zajednički vijenac položili su načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, zapovjednik SJP BATT Ante Vugdelija, predsjednik udruge Ivica Glavota i načelnik Policijske uprave Zadarske i bivši zapovjednik jedinice Anton Dražina. U ime Županije vijenac je položio Župan Blaženko Boban i pročelnik Damir Gabrić, u ime Grada Solina dogradonačelnik Tihomir Bečko, Grada Splita saborski zastupni Petar Škorić u pratnji pročelnika Zdravka Parčine. Izaslanstvo Udruge specijalne policije iz domovinskog rata i Zbora gardijskih postrojbi predvodili su Zoran Maras, predsjednik i Hrvoje Pupić Vurilj, predsjednik veterana 4. Gbr, a vijence su položili i predstavnici Koordinacije udruga borbenih postrojbi Grada Splita.

Molitvu odrješenja kod spomenika vodio je fra Božo Ančić i u ime slavljenika, jedinice i udruge, uputio je riječi zahvale svima koji svojim sjećanjem na ponosne dane i odavanjem počasti poginulima ne dopuštaju da se ti dani zaborave.

Udruga BATT nadogradila je svoju izjavu o privatnosti i tzv. kolačiće u skladu s novom europskom regulativom iz Opće deklaracije o ljudskim pravima (GDPR). Mi koristimo kolačiće na našoj web stranici kako bismo Vam pružili uslugu, analizirali korištenje, osigurali dostupnost i funkciju sustava, što ne bismo mogli pružiti bez korištenja kolačića. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, pristajete na primanje kolačića. Više o kolačićima i vašoj privatnosti možete pronaći na poveznici >Pročitaj više<.
Prihvaćam uvjete Izjava o privatnosti